Fizetési Tapasztalat Program

Mi mindent kínálunk az adatbázisban?

A Bisnode fizetési tapasztalat program adataiból információkat szerezhet arról, hogy üzleti partnerei más cégeknél milyen határidővel és mekkora késéssel egyenlítették ki számláikat. Az adott cégről rendelkezésre álló számlainformációkat a Bisnode összesíti és kumulált formában megjeleníti céginformációs és cégminősítő szolgáltatásaiban, hogy a vállalat mekkora késéssel egyenlíti ki számláit, összehasonlítva az iparág többi szereplőjével.

A programban gyűjtött, összesített és kumulált formában megjelenített információk a következő kérdésekre adnak választ, üzleti partnerei fizetési szokásairól:

 • milyen határidőt kapnak partnereiktől
 • mekkora késéssel egyenlítik ki számláikat
 • hogyan viszonyulnak az iparági átlaghoz?

Segítünk, hogy tájékozódhasson üzleti partnerei fizetési szokásairól, nyomon követhesse a megbízhatatlan ügyfeleket, előzetes adatokat nyerhessen új ügyfelei fizetési hajlandóságáról, vagy saját adatait összehasonlíthassa az átlagos piaci adatokkal. A program nemzetközi szinten már több mint 50 éves múltra tekint vissza és Magyarországon pedig 2002 óta sikeresen követi nyomon a cégek valós fizetési szokásait.

Mire jó a fizetési tapasztalatok vizsgálata?

A Bisnode fizetési tapasztalat program adatai alapján, egy rosszul fizető megrendelő esetén mérlegelheti, hogy egyáltalán kiszolgálja-e a vevőt, illetve ha igen, akkor azt szigorított feltételekkel, nagyobb előleg bekérésével teszi-e.

A Bisnode fizetési tapasztalat program egyedülálló lehetőséget biztosít résztvevőinek, hogy üzleti partnerei fizetési szokásairól tájékozódjon, nyomon kövesse a megbízhatatlan ügyfeleket, előzetes adatokat nyerjen új ügyfelei fizetési hajlandóságáról, vagy saját adatait összehasonlítsa az átlagos piaci adatokkal.

Milyen előnyei vannak a Bisnode Fizetési Tapasztalat programnak?

 • A program keretében díjmentesen jut fizetési tapasztalat információkhoz.
 • A résztvevők havonta megkapják, hogy megrendelőik mennyire pontosan fizetnek/fizettek mások felé.
 • A rosszul fizető megrendelők egyszerűen kiszűrhetők.
 • A fizetési feltételek a vevők fizetési morálja alapján határozhatóak meg.
 • Javítható a piaci szereplők fizetési morálja.
 • Csökkenthető az egyes iparágak extrém magas pénzhez jutási ideje.
 • Segít a gazdaság átláthatóbbá tételében.
 • Nemcsak a rossz fizetési szokásokat jelzi, hanem azt is, ha egy cég határidőben és pontosan egyenlíti ki a számláit.

Egy követendő példa

Példaértékű összefogás született a nyomdaiparban, akik a Bisnode fizetési tapasztalat program segítségével szűrik ki a rosszul fizető megrendelőket. Az azonos iparágból származó minél több fizetési tapasztalt előnye, hogy az iparág vevőkörének fizetési fegyelme átláthatóvá válik, beazonosíthatók a rosszul fizető vagy „csaló” megrendelők. Minél több cég csatlakozik a programhoz egy azonos iparágból, annál átláthatóbb lesz a piac, és annál jobban elkerülhetők a rosszul fizető megrendelők okozta veszteségek.

Kontakt

Bisnode Magyarország Ügyfélszolgálata

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!
+36 1 815 8500
info@bisnode.hu

Vagy adja meg adatait

Hasonló kérdések

Kérdések

Felszámolás alá került partnerem - hogy védhetem ki az ebből adódó veszteséget?

Felszámolás esetén milyen határidőkre kell figyelni, és hogyan előzheti meg, hogy ebből vesztesége származzon?

tovább

Kérdések

Hogy fizetik számláikat vevőim másoknál?

Amennyiben rendelkezik azokkal az információkkal, hogy vevője, mekkora késéssel, milyen határidőben fizet másoknál, olyan fizetési feltételeket szabhat, mellyel megkímélheti magát a veszteségektől.

tovább

Kérdések

Hogyan ellenőrizhetem beszállítóm megbízhatóságát?

Egy kulcs beszállító bedőlése is nagy nehézségeket okozhat, sőt akár működését is veszélyezteti. Pedig a beszállítók stabilitása is előre jelezhető, amit érdemes beépíteni az üzleti folyamatokba.

tovább

Kérdések

Hogyan értesülhetek, ha üzleti partnerem bedől vagy kockázatossá válik?

Ne várjon addig, amíg megrendelőjének fizetési problémája lesznek. Már akkor tegye meg a szükséges lépéseket, ha arra utal valamilyen jel, hogy partner kockázatosabbá vált.

tovább

Kérdések

Hogyan minimalizálhatom behajtásra kerülő kintlévőségeimet?

Megfelelő megelőző tevékenységgel jelentősen csökkenthetők a behajtásra kerülő és a behajthatatlan követelések.

tovább

Kérdések

Hogyan tájékozódhatok a cégekről tárgyalás előtt?

Egy tárgyalás előtt számos dologról érdemes tájékozódni egy céggel kapcsolatban: pénzügyi helyzet, tulajdonosok, vezetők és azok cégkapcsolatai, fizetőképesség, számlafizetési szokások stb.

tovább

Kérdések

Hogyan tehetem hatékonnyá a pénzügyi kockázatkezelést?

Módszerek és eszközök a modern kockázatkezelésben, kockázatkezelési politika kialakítása.

tovább

Kérdések

Mi a jó, értékesítést támogató céglista 8 ismérve?

Egyre több cég költ nagy összegeket értékesítési tréningekre vagy CRM rendszerekre. Ezek mind nagyon fontosak az értékesítés hatékonyságának növeléséhez, azonban sokan elfeledkeznek az alapokról.

tovább

Hasonló termékek

Adatbázis tisztítás

Az adatbázis tisztítás segít az elütésekből, rossz adat rögzítésekből eredő hibákat kijavítani, rendszerezni a cégadatokat.

tovább

Adatbővítés

Olyan értékes adatokkal egészítheti ki cégadatbázisát, mint például az árbevétel, létszám, cégvezető

tovább

Adatintegrálás

Az Ön által kiválasztott adatok és információk automatikusan és rendszeresen érkeznek rendszereibe, így rengeteg manuális munkát takaríthat meg, illetve gyorsan és állandóan hozzáfér a legfrissebb információkhoz.

tovább

Bisnode D&B belföldi cégminősítés

Pontos képet adnak egy-egy vállalkozással való üzletkötés kockázatáról, és magabiztosan dönthet utalásos vevőivel kapcsolatban.

tovább

Bisnode D&B Külföldi Cégminősítés

Cégminősítő cégriportokat érhet el gyakorlatilag a világ összes országából. A legmegbízhatóbb alap, ha külföldi partnerei vannak, vagy külföldre terjeszkedne.

tovább

Bisnode PartnerControl

A Bisnode PartnerControl-ban minden adatot megtalál egy helyen, amit belföldi üzleti partneréről tudnia kell. Tájékozódhat tárgyalás előtt, megállapíthatja üzleti partnere mennyire megbízható, milyen a fizetőképessége.

tovább

Bisnode tanúsítvány

AAA, AA vagy A minősítésre Magyarországon csupán a cégek 9,82 %-a jogosult, így Bisnode tanúsítvánnyal rendelkezni kitüntetés. Vajon az Ön cége beletartozik ebbe az elit körbe?

tovább

Céglisták

Több mint félmillió aktív magyar társas vállalkozásból számos szűrőfeltétel alapján elkészítjük az Ön igényei szerinti belföldi céglistát vagy a potenciális külföldi megrendelőiről listát állítunk össze akár ország specifikusan is.

tovább

D&B Portfolio Manager

A Porfolio Manager segítségével kintlévőségeit és megrendelői kockázatát egy online rendszerben kezelheti.

tovább

Portfólió elemzés

A portfólió elemzés megmutatja, hogy jelenlegi vevőállomány mekkora nemfizetési kockázatot rejt.

tovább