Versenytárs-, és iparágelemzés

A versenytárs- és iparágelemzések a Bisnode céginformációs és cégminősítő szolgáltató által készített, nemzetközileg elfogadott módszertanra épülnek, segítségével a felmérhető egy szektor helyzete, a főbb szereplők teljesítménye, vagy megállapítható, hogy cége teljesítménye milyen az iparág többi szereplőjéhez képest.

A versenytárs- és iparágelemzések során a kiválasztott társaságot elsősorban az Ön által közvetlen versenytársaknak tartott cégekhez hasonlítjuk, másodsorban pedig a társaság iparági környezetében található cégekhez. Mivel ezek a társaságok tényleges tevékenységükben és piaci pozíciójukban hasonlóak, így az összehasonlítás eredményei megbízhatóbbak és közvetlenül alkalmazhatók (a szűken értelmezett iparági szegmensen kívüli hatások kiszűrhetőek).

A versenytárs- és iparágelemzés során, a megjelölt cégek éves beszámolói alapján történik az általánosan alkalmazott vállalati mutatók számítása. Összehasonlításra kerülnek az egyes cégek mutatói egymással és az ágazati átlaggal.

Az elemzésben megtalálhatók a legfontosabb likviditási, jövedelmezőségi, forgási- és adósságszolgálati mutatószámok csakúgy, mint az árbevétel felhasználásának összetétele és a mérlegsorok mérlegfőösszeghez viszonyított főbb arányai.

A versenytárs- és iparágelemzések alkalmasak hasonló társaságok összevetésére, a relatív versenyelőnyök és hátrányok teljesebb körű feltérképezésére és a jövedelmezőség főbb forrásainak meghatározására, ami nagyban segítheti a versenypiaci stratégiai döntések meghozatalát, vagy a vevők és szállítók kiválasztását, megítélését. Segítségével meghatározhatók egy adott szektorban a beszállítók köre, vagy feltérképezhető egy iparág helyzete, ahol tevékenykedik, vagy ahová értékesíteni, terjeszkedni szeretne.

Ajánlatkérés
Kontakt

Bisnode Magyarország Ügyfélszolgálata

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!
+36 1 815 8500
info@bisnode.hu

Vagy adja meg adatait

Hasonló kérdések

Kérdések

Hogy fizetik számláikat vevőim másoknál?

Amennyiben rendelkezik azokkal az információkkal, hogy vevője, mekkora késéssel, milyen határidőben fizet másoknál, olyan fizetési feltételeket szabhat, mellyel megkímélheti magát a veszteségektől.

tovább

Kérdések

Hogyan értesülhetek, ha üzleti partnerem bedől vagy kockázatossá válik?

Ne várjon addig, amíg megrendelőjének fizetési problémája lesznek. Már akkor tegye meg a szükséges lépéseket, ha arra utal valamilyen jel, hogy partner kockázatosabbá vált.

tovább

Kérdések

Hogyan mutathatom meg cégem pénzügyi stabilitását?

Az üzletileg megbízható cégek érdeke, hogy a piac számára megmutassák stabilitásukat.

tovább

Kérdések

Hogyan tájékozódhatok a cégekről tárgyalás előtt?

Egy tárgyalás előtt számos dologról érdemes tájékozódni egy céggel kapcsolatban: pénzügyi helyzet, tulajdonosok, vezetők és azok cégkapcsolatai, fizetőképesség, számlafizetési szokások stb.

tovább

Kérdések

Mi a jó, értékesítést támogató céglista 8 ismérve?

Egyre több cég költ nagy összegeket értékesítési tréningekre vagy CRM rendszerekre. Ezek mind nagyon fontosak az értékesítés hatékonyságának növeléséhez, azonban sokan elfeledkeznek az alapokról.

tovább

Hasonló termékek

Adatbázis tisztítás

Az adatbázis tisztítás segít az elütésekből, rossz adat rögzítésekből eredő hibákat kijavítani, rendszerezni a cégadatokat.

tovább

Adatbővítés

Olyan értékes adatokkal egészítheti ki cégadatbázisát, mint például az árbevétel, létszám, cégvezető

tovább

Adatintegrálás

Az Ön által kiválasztott adatok és információk automatikusan és rendszeresen érkeznek rendszereibe, így rengeteg manuális munkát takaríthat meg, illetve gyorsan és állandóan hozzáfér a legfrissebb információkhoz.

tovább

Céglisták

Több mint félmillió aktív magyar társas vállalkozásból számos szűrőfeltétel alapján elkészítjük az Ön igényei szerinti belföldi céglistát vagy a potenciális külföldi megrendelőiről listát állítunk össze akár ország specifikusan is.

tovább

Bisnode PartnerRadar

Összes magyar céget tartalmazó értékesítési és marketing adatbázis email címekkel, telefonszámokkal, több mint 30 szűrőfeltétellel.

tovább

Országkockázat

Elemzések egy kiválasztott ország általános politikai, gazdasági és kereskedelmi teljesítményéről.

tovább