2014. 11. 19.

Bisnode megbízhatósági díjat kapott a Videoton a Figyelő TOP 200 gálán

 

A Bisnode csoport már hosszú évek óta segít a Figyelőnek a legnagyobb 200 cég listájának összeállításában. A TOP 200 lista mellett a kiadvány számos iparági listát is tartalmaz, ami szintén a Bisnode adataira hagyatkozik.

Immár második éve a Bisnode megbízhatósági díjat is átad, mely egy kiválasztott zsűri közreműködésével kiegészítve a Bisnode minősítést veszi alapul és a TOP 200 mezőnyből a legjobb minősítéssel rendelkező cégek egyike kaphatja meg. Így került kiválasztásra 2014-ben a Videoton Holding Zrt.

 

A Bisnode 1908 óta minősíti a cégeket a kockázatosságuk alapján. Minősítési rendszerük segítségével ellenőrizhető a vállalatok megbízhatósága, előre jelezhetők a bedőlések, megállapíthatók a hitellimitek. A nemfizetési és késve fizetési veszteségek is kimutathatók e modell használatával. Voltaképpen ez egy olyan rating rendszer, amely a mennyiségi és minőségi információk összegyűjtése alapján az adatokat kockázatossági mutatószámba sűríti, amelyből kimutatható a cég megbízhatósága. Ezen adatokhoz társulnak azok az információk, amelyek a mérlegek, eredménykimutatások mellett figyelembe veszik a vállalat „demográfiai adatait": életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, számlafizetési szokásait.

Az 1938-ban alapított Vadásztöltény csappantyú, gyutacs és fémárugyár Rt.-t 1948-ban államosították, majd egy profilváltás eredményeként a hadiipari tevékenységét az ötvenes évek végétől a televízió, a rádió, illetve elektronikai berendezések fejlesztése, gyártása és értékesítése váltotta fel. A nyolcvanas években az akkor már Videoton néven működő cég - hasonlóan sok magyar vállalathoz - nehéz helyzetbe került, ám az 1991-es privatizáció megteremtette a feltételeit annak, hogy prosperáló szervezetté váljon. Mindehhez a tulajdonosi és vezetői gárda jól használta fel vevői, beszállítói kapcsolatait. Ily módon a társaság egy hazai menedzsment által kiválóan irányított, sok embert foglalkoztató, tisztességesen adózó ipari vállalatcsoporttá vált, amely a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő cégként közép- és kelet-európai telephelyekkel is rendelkezik.

A Bisnode minősítése ma már egyet jelent a hosszú távú fenntarthatósággal is, és szimbolizálja azt az üzleti és minőségi rangot, amelyre büszke lehet a Videoton, s büszkék lehetünk mindannyian.

Bővebben a TOP 200 listáról és díjról: http://figyelo.hu/cikkek/411752-eldolt--melyik-ceg-kapja-az-ev-vallalata-dijat

 

 
 

 

 
 
Wendler Andrea
Marketing & Communication Manager
+36 1 815 8537