2013. 04. 03.

"Víz"helyzet

Újabb 210, elsősorban víziközmű-szolgáltató gazdálkodó szervezet lett stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet.
Az elővigyázatossági intézkedés segítségével egy esetleges felszámolási eljárásban a kijelölt állami vagyonfelügyelő irányítása mellett rendezhető a gazdálkodó szervezetek jogi helyzete, további sorsa.
A közszolgáltatás folyamatossága, a fogyasztók zavartalan ellátása, így rendkívüli körülmények között is biztosítható.

A stratégiailag kiemelt jelentőségűvé nyilvánítással a felszámolás küszöbére kerülő vállalatok működőképessége az általános gazdasági szabályoktól eltérő, speciális jogszabályi keretek között tartható fenn.
Az érintett társaságot a meginduló eljárásban fizetési moratórium illeti meg, beszállítói nem függeszthetik fel folyamatos ellátását. Bármilyen kötelezettségvállalás vagy kifizetés kizárólag a kijelölt vagyonfelügyelő, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. (cégjegyzékszáma: 01-09-994411 jóváhagyásával történhet meg.

A víziközmű-szektorra vonatkozó új, kormányrendeleti szintű részletszabályok meghatározták a közérdekű üzemeltető rendkívüli helyzetekben szükséges kijelölésének módját, ezzel lehetővé teszik a szolgáltatás folyamatos fenntartását a nehéz pénzügyi helyzet ellenére is. A kormányzat az önkormányzatokkal, önkormányzati szövetségekkel együttműködve az egészséges, biztonságos, igényes szolgáltatási színvonalú, ugyanakkor költséghatékony és megfizethető ivóvízellátás, szennyvízelvezetés és -tisztítás biztosítására, a víziközmű-rendszer folyamatos fejlesztésére törekszik.

Wendler Andrea
Marketing & Communication Manager
+36 1 815 8537