2013. 08. 28.

Hova költözzön Budapesten, ha cégtulajdonosokat és vezetőket szeretne szomszédnak?

Mind a cégvezetők, mind pedig cégtulajdonosok körében a legkedveltebb lakóhely Budapesten a II. kerület, mivel itt a lakosok közel 31 százaléka cégtulajdonos és 22 százaléka cégvezető, áll a Bisnode üzleti információ szolgáltató elemzésében. A Bisnode megvizsgálta a működő és eljárás alatt nem álló cégek tulajdonosaink és vezetőinek hivatalos forrásokból elérhető demográfiai adatait.


A Bisnode a működő és nem eljárás alatt lévő (végelszámolás, felszámolás, csődeljárás) cégek magánszemély tulajdonosainak és vezetőinek demográfiáját vizsgálta, a bejegyzett vezetők lakcímének és az adott vállalkozás által foglalkoztatott létszám alapján. A Budapest kerületeiben lakó vezetők és tulajdonosok száma, az adott kerület lakosságának számával* kerültek összevetésre.


A cégvezetők és a cégtulajdonosok lakóhely szerinti eloszlása nem különbözik relevánsan, mivel a cégtulajdonosok általában vezetők is vállalkozásukban. A legnépszerűbb kerületek ez alapján a magyar vezetők körében a II., a XII., az I., az V. és a XVI. kerület.


Érdekes azonban megnézni azt, hogy a nagyobb cégek (50 fő felett foglalkoztatók) vezetői általában hol laknak. Nem meglepő, hogy a budai kerületek erősen felülreprezentáltak körükben. A nagyobb vállalkozások vezetőinek körében a legnépszerűbb a XII. kerület, a II., V. , I. és a XXII. kerület. Azaz az országos átlaghoz képest a nagyobb cégek vezetői a XII. kerületet előnyben részesítik a II. kerülethez képest, illetve a XXII. kerület is bekerült körükben a legkedveltebb lakóhelyek közé. Érdekesség, hogy a Budapesti cégvezetők előnyben részesítik lakhelyként a XVI. kerületet, a nagyobb cégek vezetői azonban szívesebben választják helyette a III., és a XI. kerületet. A VII. kerület jóval preferáltabb az összes Budapesti cégvezető között, mint a nagy cégek vezetői körében.


Lakóhely szempontjából a legkevésbé kedvelt területek Budapesten a cégvezetők körében a X., a VIII., a XX. és a XXI. kerület, és ebben a cégtulajdonosok, a cégvezetők és az 50 fő feletti cégek vezetői is egyetértenek.

 Cégvezetők és 50 fő feletti cégeket vezetők lakóhelyének sorrendje

 

* A lakosságra vonatkozó adatok a 2012. január 1-jén érvényes állapotot mutatják.

Wendler Andrea
Marketing & Communication Manager
+36 1 815 8537