2013. 10. 15.

A Bisnode megbízhatósági díjat adott át a Richter-nek a TOP 200 gálán

 

A TOP 200 2013. október 11-én tartott gáláján több díjat is kiosztottak, mint például Bisnode megbízhatósági elismerését. De átadták az év vállalatának, az év magyar vállalatának, az év munkahelyteremtőjének, az év pénzintézetének szóló díjat is.

A Bisnode nemzetközi szinten -skandináv precizitással- 1908 óta minősíti a cégeket a megbízhatóságuk alapján. A legmagasabb kategóriát 1989-ben vezették be, a vállalatok 1996 óta kaptak lehetőséget, hogy üzleti megbízhatóságukat tanúsítvány formájában is megmutassák. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a cégek bizonyíthassák, hogy megbízható és hitelképes partnerek.

Ezen minősítés birtokában lenni nemcsak dicsőség, hanem kiváló eszköz arra, hogy jelezze szállítói felé pénzügyi megbízhatóságát, megmutassa versenytársainak, vagy akár külföldi tulajdonosának, hogy a piacon milyen stabil szereplő.
Ez bizalmat kelthet munkavállalóiban, jelezheti megrendelőinek, hogy a cég alacsony kockázatú, érdemes vele üzletet kötni.

A minősítésre Magyarországon csupán a cégek néhány százaléka jogosult, így Bisnode tanúsítvánnyal rendelkezni kitüntetés. Az ország elit vállalataink körébe tartozni a piac számára azt az üzenetet is hordozza, hogy ezen vállalatokra hosszú távon is számíthatnak.

Nos, a Richter Gedeon Nyrt. ilyen cég. Már a története is legenda: Richter Gedeon gyógyszervegyész az Üllői úton megvásárolta az Arany Sas patikát (amelyet a vállalat jelenlegi vezetése tiszteletreméltóan visszavásárolt), ahol sikerrel kísérletezett laboratóriumában olyan állati szervekből kivont készítményekkel, amelyekkel több mint 100 évre megalapozta a vállalat nevét.

 

A Richter Gedeon cég -noha a gyár magyar nevét Kőbányai Gyógyszerárugyárra változatták a második világháború után- mégis képes volt a tradíciókat továbbvinni, mert az ország egyik leginnovatívabb vállalatává vált, még a rendszerváltás előtt is. A Bisnode tanúsítvány ma már nem csak a pénzügyi és hitelezői feltételekhez kapcsolódik: a megbízhatóság egyet jelent a hosszú távú fenntarthatósággal, s egyben szimbolizálja azt a üzleti és minőségi rangot, amelyre büszke lehet egy ország, büszke lehetünk a Richter Gedeon tevékenységére.

Természetesen ezek a szép jelzők és elismerések nem véletlenül adódnak: kell egy olyan vezető, vezetői csapat, amelyek mindezt megteremtik, s akik mind vállalkozói, mind morális szempontból példaképek lehetnek Hazánkban és nemzetközileg is.

 
 

Wendler Andrea
Marketing & Communication Manager
+36 1 815 8537