Hogyan növelhetem profitomat céginformációval?

Bizonyára már Önnel is előfordult, hogy egy megrendelőjének utólagos fizetést engedélyezett, de hiába várta az összeg beérkezését. Megfelelő céginformációs szolgáltatással a nemfizetésből eredő kockázatok csökkenthetők, ezáltal profitja növekedhet.

De hogyan is segíthet a

céginformáció

ebben? A céginformációt már szerződéskötés előtt, sőt ajánlatadásnál érdemes használnia. Mielőtt üzleti kapcsolatba kerül partnerével néhány alapvető dolgot érdemes róla ellenőrizni:

  • Milyen a pénzügyi helyzete, ki fogja-e tudni fizetni az áru ellenértékét?
  • Kik a tulajdonosai, vezetői? Nekik milyen más cégeik vannak? Ezek jelentenek-e kockázatot?
  • Van-e valamilyen behajtás, eljárás a cég ellen?
  • Másoknál hogyan fizeti számláit, szokott-e késni?

Ez csak néhány dolog, amit ellenőriznie kell, és amit megtudhat a Bisnode PartnerControl céginformáció szolgáltatásból. Ráadásul a PartnerControl különbözik a hagyományos céginformáció szolgáltatóktól, annál sokkal több, mivel professzionális cégminősítést is tartalmaz. Ennek köszönhetően nem kell minden adatot egyenként ellenőriznie, hanem egy kockázatossági mutatószámból azonnal tájékozódhat az adott cég megbízhatóságáról. A Bisnode PartnerControl rendszere tehát több mint céginformáció.

Bizonyosodjon meg róla személyesen, hogy mit tud a Bisnode PartnerControl céginformáció rendszer!

Regisztráljon és kérje ingyenes jelszavát, mellyel 10 céget tud ellenőrizni. Kezdje egy olyan partnerével, aki már problémát okozott Önnek. Mi lett volna, ha előre tájékozódik?

Tesztjelszó igénylés

Miért fontos manapság a céginformáció használata?

Magyarországon naponta 60-70 cég kerül fizetésképtelenség eljárás alá, amennyiben ez az Ön partnerét érinti, akkor nagy valószínűséggel lemondhat kintlévőségei behajtásáról. Egy megfelelő céginformációs szolgáltatás abban segíthet, hogy előre tájékozódik partnere megbízhatóságáról és nem hitelez neki, ha problémásnak találja. A céginformáció abban is segítségére van, hogy ha már megtörtént a baj, akkor értesítést kapjon arról, hogy vevője csődeljárás vagy felszámolás alá került, így meg tudja tenni a szükséges lépéseket, amilyen gyorsan csak lehet.

Azok a cégek, akik ma nem használnak céginformációt hátrányba kerülnek versenytársaikhoz képest is. Sokan azzal védekeznek ugyanis, hogy Ők minden esetben előrefizetést kérnek. Ebben az esetben azonban számolni kell azzal a kockázattal, hogy a vevők inkább ahhoz a versenytársához mennek, aki enged halasztott fizetést, azaz az Ön bevétele csorbát szenvedhet, Persze az óvatosság elengedhetetlen. Pont erre szolgál a Bisnode PartnerControl céginformáció szolgáltatás. Az üzletkötés előtt ugyanis egy céginformáció szolgáltatásból olyan információkat tudhat meg, mely segítségével biztonságosan köthet üzletet.

Milyen eredményeket érhet el céginformáció használatával?

Egy jól megválasztott céginformáció szolgáltatással minimális befektetéssel jelentősen csökkentheti veszteségeit. Előre fizetést kérő konkurenciájával szemben is előnyt szerezhet, ha magabiztosan dönt arról, hogy egy cég megbízható vagy sem, és ez alapján állítja össze a fizetési konstrukciót. Ráadásul a Bisnode PartnerControl céginformáció használatával még pénzügyi szakembernek sem kell lennie, hogy jó döntéseket hozzon, mivel a Bisnode minősítése külön számolgatás nélkül megmutatja az adott cég kockázatosságának szintjét.

A megfelelő céginformáció szolgáltatással tehát amellett, hogy biztonságban tudhatja kintlévőségeit, versenyelőnyt is szerezhet. A céginformáció érdekeltségi gráf részével pedig további értékesítési lehetőségeket is feltárhat, ha megvizsgálja, hogy ügyfelének milyen más vállalkozásai vannak. Azaz a céginformáció segít az értékesítési potenciálok feltérképezésében és a veszteségek elkerülésében.

Hogyan építhető bele a folyamatokba a céginformáció?

A legideálisabb, amikor már az értékesítők is azokat a cégeket keresik meg, amelyekkel biztonságos az üzletkötés. Azonban az is hasznos, ha az értékesítők önállóan meg tudják állapítani egy cég hitelképességét és a pénzügyre vagy a kockázatkezelésre kisebb feladat hárul. Egy cégminősítést is tartalmazó céginformáció szolgáltatás a teljes szervezet számára hasznos, és a folyamatokba beépülve a cég profitabilitását képes növelni.

Tesztjelszó igénylés
Kontakt

Bisnode Magyarország Ügyfélszolgálata

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!
+36 1 815 8500
info@bisnode.hu

Vagy adja meg adatait