Mi a jó, értékesítést támogató céglista 8 ismérve?

Egyre több cég költ nagy összegeket értékesítési tréningekre vagy CRM rendszerekre. Ezek mind nagyon fontosak az értékesítés hatékonyságának növeléséhez, azonban sokan elfeledkeznek az alapokról.

A hatékony értékesítés alapja, a célcsoport pontos meghatározása, valamint a B2B szektorban olyan megbízható

céglista

használata, melyek segítik az értékesítést. Nem mindegy ugyanis, hogy az értékesítőknek maguknak kell összevadászni a potenciális ügyfeleket, vagy előkészített céglistát kapnak készhez. Egy céglista ugyanis rengeteg idő és erőforrás megspórolását teszi lehetővé. De milyen is a jó céglista?

A jó céglista 8 ismérve:

  • Megbízható forrásból származik: az interneten időről-időre felbukkan olyan céglista, amiben néhány 10 ezer forintért kínálnak rengeteg email címet. Ezek használat igencsak kockázatos, ugyanis nem felelnek meg az aktuális spamtörvénynek és maga a küldő ütheti meg a bokáját a hatóságok előtt a használatával.
  • Aktuális: sokan használnak évekkel ezelőtt megvásárolt céglistákat, sokkal több pluszmunkát okoz, mint a friss adatbázis megvásárlására fordított költség.
  • Személyre szabható: Egy minőségi címlista tulajdonsága a pontos célzás azaz, hogy minél pontosabb a célcsoport alapján lett meghatározva. A Bisnode online megoldásaiban akár 30 feltétel szerint lehet céglistát összeállítani, de kérhetők más feltételek alapján összeállított egyedi céglista is.
  • Tartalmazza a vezetők, döntéshozók neveit: A Bisnode céglista és cégadatbázis megoldásai az egyetlenek a magyar piacon, mely a cégvezetők mellett számos döntéshozó (HR, marketing, IT vezető stb.) nevét is tartalmazza, így hatékonyabban tud eljárni a megkeresésé során.
  • Ellenőrzött telefonszámokat tartalmaz: A telefonszámok változhatnak, és egy nem ellenőrzött céglista esetén, az értékesítőnek sok ideje megy el azzal, hogy már nem működő, ne aktív telefonszámokat hívogat.
  • Ellenőrzött email címeket tartalmaz: A magyar SPAM törvény elég szigorú, így csak kéretlenül csak központi email címre küldhető email. A Bisnode megoldásai garantáltan központi vagy reklámra engedélyezett email címeket tartalmaz.
  • Nem tartalmazza a megszűnőben lévő cégeket: Egy jó céglista nem tartalmazza a felszámolás vagy végleszámolás alatt lévő vállalkozásokat, mivel azok számára már felesleges értékesíteni.
  • Pénzügyi adatokat is tartalmaz több évre visszamenőleg: Értékesítésnél nem árt tudni, hogy az adott cég éppen felszálló ágban van, vagy csökken a teljesítménye.

Amennyiben a megfelelő céglista van az értékesítők kezében, akkor nincs más dolguk mint valóban arra koncentrálni, amihez értenek.

Ha szeretne további információt kapni a Bisnode-nál elérhető céglistákról, vagy további értékesítést támogató megoldásokról, kérje ajánlatunkat.

Ajánlatkérés
Kontakt

Bisnode Magyarország Ügyfélszolgálata

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!
+36 1 815 8500
info@bisnode.hu

Vagy adja meg adatait