Megrendelőm megbízhatóan fog fizetni?

Ma Magyarországon naponta 65 cég szűnik meg fizetésképtelenség miatt, ami sajnos nemzetközi viszonylatban is magas szám. Ráadásul a cégek fizetésképtelenségének aránya Európa szerte nőtt az elmúlt években. Bizonyára Ön is tapasztalta azt a problémát, hogy utólagos fizetés esetén nem kapta meg árujának vagy szolgáltatásának ellenértékét. Ebbe azonban nem kell beletörődnie, már üzletkötés előtt érdemes megvizsgálnia, hogy az adott cég milyen valószínűséggel fog teljesíteni, és megtenni a szükséges lépéseket.

A Bisnode minősítési rendszere egy mutatószámban (Rating) összegezve megmutatja, hogy egy vállalkozás, mennyire kockázatos, illetve előrejelzi milyen valószínűséggel válik fizetésképtelenné a következő egy évben. Ezáltal kiszűrhetők a megbízhatatlan megrendelők, akikkel szemben szigorúbb fizetési feltételeket szükséges szabni.

A Bisnode fizetési tapasztalat program adataiból ráadásul arról is tájékozódhat, hogy az adott vállalkozás általában milyen fegyelemmel, mekkora késéssel fizeti számláit. Sőt, ha csatlakozik a fizetési tapasztalat programhoz havi számlainformációiért cserébe térítésmentesen hozzáférhet az összes olyan cég fizetési szokásait leíró adatokhoz, melyekről legalább 3 számlainformációval rendelkezünk.

Egy részletes cégellenőrzés során, illetve a cégminősítés használatával, elkerülheti a nem fizető vevők okozta veszteségeket, és ha például csupán a legkockázatosabb megrendelőitől kér előrefizetést (legkockázatosabb Rating kategória) veszteségeit felére csökkentheti.

Kontakt

Bisnode Magyarország Ügyfélszolgálata

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!
+36 1 815 8500
info@bisnode.hu

Vagy adja meg adatait