Hogy fizetik számláikat vevőim másoknál?

Ma Magyarországon csupán a számlák felét fizetik a cégek határidőben. A 60 vagy 90 napos számlafizetési késedelem intő jel lehet, hogy egy vállalkozás likviditási gondokkal küzd, és előre jelezhetik a vállalkozás fizetőképességét érintő problémákat.

A Bisnode fizetési tapasztalat program adataiból információkat szerezhet arról, hogy üzleti partnerei, mekkora késéssel és milyen határidőre fizetik számláikat másoknál, melyből következtetéseket vonhat le arra vonatkozóan, hogy az Ön számláit valószínűleg, hogy fogja kiegyenlíteni. Az adatokból azt is láthatja, hogy az adott iparágban milyen a számlafizetési fegyelem, és ehhez képest megrendelője, hogy teljesít. Sőt, ha csatlakozik a fizetési tapasztalat programhoz havi számlainformációiért cserébe térítésmentesen hozzáférhet az összes olyan cég fizetési szokásait leíró adatokhoz, melyekről legalább 3 számlainformációval rendelkezünk.

A fizetési tapasztalat információk alapján leképezésre kerül egy fizetési fegyelmet jelző mutatószám, ami egy számba sűrítve jelzi az adott vállalkozás számlakiegyenlítési szokásait. A fizetési fegyelmet jelző indexet a Bisnode kockázatossági mutatószámával együtt vizsgálva hitelezési döntések esetén biztos képet kaphatunk az adott vállalkozás üzleti megbízhatóságáról.

Kontakt

Bisnode Magyarország Ügyfélszolgálata

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!
+36 1 815 8500
info@bisnode.hu

Vagy adja meg adatait