Mekkora összegben engedjek utólagos fizetést vevőimnek?

Utólagos fizetés engedélyezéskor magas nemfizetési kockázatnak teheti ki vállalkozását, azonban ha csak előre fizetést engedélyez, hátrányba kerülhet versenytársaihoz képest. Halasztott fizetés esetén minden esetben érdemes utánanéznie partnereink, és ellenőrizni azok fizetőképességét, megbízhatóságát.

A Bisnode kockázatkezelési megoldásaival mind a kis értékű megrendelők, mind pedig nagyobb értékesítések esetén jelentősen csökkentheti a vevői nemfizetések miatt keletkező veszteségeit. Cégminősítésünk ajánlott hitelkeretet is tartalmaz, így iránymutatást kaphat arra vonatkozóan, hogy egy vevővel szemben egyszerre mekkora kintlévőséget érdemes fenntartania. Legyen szó belföldi vagy külföldi üzleti partnerekről, a Bisnode megoldásai iránymutatást adnak arra vonatkozóan mit kell tennie utólagos fizetés engedélyezésekor.

Amennyiben megrendelőjéről kiderül, hogy kockázatos, még nem kell lemondania az üzletről. Érdemes ebben az esetben előrefizetést kérni, vagy biztosítékokat építeni a szerződésbe. Kis értékű utalásos vevők esetén is érdemes tájékozódni az adott partner megbízhatóságáról, és számlafizetési szokásairól, és megállapítani szabad-e halasztott fizetetést engedélyezni esetében. Amennyiben csak a legkockázatosabb partnereitől kér előrefizetést (ami egy átlagos ügyfélportfólióban a vevők 7 százaléka) a nemfizetési veszteségek 50 százalékától kímélheti meg magát.

Kontakt

Bisnode Magyarország Ügyfélszolgálata

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!
+36 1 815 8500
info@bisnode.hu

Vagy adja meg adatait