2017. 04. 13.

VALÓBAN ISMERI ÜZLETI PARTNERÉT?

A D&B Onboard platformmal könnyen azonosíthatja, ellenőrizheti és elemezheti üzleti partnerét. A megoldás célja azon vállalati egységek kiszolgálása, amelyek a szabályozások betartásáért, a korrupciós kockázatértékelésért, és a belső folyamatok ellenőrzéséért felelnek. Releváns információt biztosít a beszállítói lánc minden résztvevőjéről, és automatikusan archiválja az eljárások dokumentációját.

A D&B Onboard teljes körű hozzáférést biztosít Önnek a vállalatokra, valamint azok személyi és vállalati kapcsolataira vonatkozó, legnagyobb globális információforráshoz. Ily módon Ön biztonságos döntéseket hozhat az adott beszállítóval kapcsolatban, jelentős időt és költségeket megtakarítva, és csökkentve annak kockázatát, hogy nem tesz eleget a törvényi előírásoknak.

D&B Onboard - Teljes vállalati ellenőrzési folyamat

D&B Onboard | Teljes vállalati ellenőrzési folyamat

Vállalatazonosítás világszerte

Az Ön globális üzleti partnereinek, egyéb vállalatoknak és vezetőknek az egyértelmű azonosítása. Azonosítási riportunkban összefoglaljuk a vállalatra vonatkozó információkat. Az Ön kérését pontosan megfeleltetjük a legnagyobb vállalati adatbázisban szereplő, 220 országban található több mint 260 millió vállalat egyikének. A hatékonyságot az ujjlenyomathoz hasonlóan egyedi D&B DUNS® szám biztosítja.

Átlátható vállalti kapcsolatok

Globális és összetett vállalati hierarchiák gyors és könnyű ellenőrzése. Többségi vagy kisebbségi tulajdon, ugyanazon országban, vagy másik kontinensen. Származik-e belőle bármilyen korrupciós kockázat? A teljes képet lásd a Globális családfa funkciónál.

Tényleges tulajdonosok

Pillantson be üzleti partnerei kulisszái mögé, és állapítsa meg a teljes vállalati szerkezeten keresztül, kik részesülnek a haszonból. Értékelje az esetleges összeférhetetlenségek kockázatát. Mindenről információt kap a Tulajdonosi szerkezet modulban.

Kockázatészlelés

A vállalatok nagyra becsülik a megbízható kockázatértékelést. Az úgynevezett Compliance riport olyan tendencia diagramokat tartalmaz, amelyek ismertetik az ügyfeleknél vagy beszállítóknál jelenleg fennálló kockázatokat (pl. kockázati mutató pontszám, fizetési késedelem), továbbá áttekintést nyújtanak a kockázatokkal kapcsolatos információkról, és segítenek az üzleti döntések meghozatalában. A jelentés emellett további részleteket tár fel a vállalat történetéről, tulajdonosi viszonyairól, eszközeiről, megbízóiról és vezetőségéről.

Globális szankciós és megfigyelési listák

Milyen a vállalat múltja? Volt bármilyen kapcsolata múltbéli korrupciós eseményekkel? Mi a helyzet a vállalathoz kötődő személyekkel – betöltenek-e bármilyen politikai szempontból kiemelt pozíciót? Az úgynevezett Enhanced screening modul segítségével Ön több mint 500 nemzetközi, a szabályozók által előírt szankciós, megfigyelési és politikaközeli közszereplőkre vonatkozó információs listán futtathatja le az Ön által keresett szervezeteket vagy személyeket. Minden információt felhasználóbarát módon kategorizálunk és mutatunk be.

A kedvezőtlen globális média

Az Enhanced screening több mint 10 000 egyedi médiaforrást tartalmaz egy helyen. Segítségével Ön hozzáférhet egy vállalatra vagy a hozzá kapcsolódó személyekre vonatkozó összes negatív tartalomhoz. Minden adatot lefordítunk és a megfelelő kockázati osztályba sorolunk.

Az eredmények rögzítése

Az online ellenőrzés során beérkezett kérelmek és eredmények rögzítése időbélyegzővel történik. A korábbi dokumentumok a jelentések archívumán keresztül mindig elérhetőek.