17 ápr. 2020

 
A koronavírus megjelenése nagyobb figyelmet fordíthat a fenntarthatóságra és a digitalizációra
 
 
A koronavírus-járvány közepette a Bisnode publikálta 2019. évi fenntarthatósági jelentését, bemutatva egy újabb eltelt év üzleti fókuszát az adat- és elemzési ökoszisztéma fenntartható jövőjéhez való hozzájárulásról.
 

'' A koronavírus kitörése fokozott figyelmet fordíthat a fenntarthatóságra és a digitalizálásra, mivel a fenntartható és digitalizált vállalkozások rugalmasabbak és jobban felkészültek az olyan pandemikus veszélyekkel szemben, mint például a koronavírus. Visszatekintve 2019-re, láthatjuk, hogy a digitalizáció és a digitális fenntarthatóság valóban egyre fontosabb szerepet tölt be az ügyfeleink más vállalatok iránti bizalmában és a vállalati márkákkal kapcsolatos nézetükben. Miközben egyre több cégvezető lát jelentős potenciált a digitalizálás, az adatok és az elemzés alkalmazásában, olyanokkal is találkozhatunk, akik nem ismerik fel az adatok által lehetővé tett fejlődési potenciált leginkább a témát érintő ismereteik hiánya miatt. El kell őket látnunk információkkal, hogy ők is a digitális átalakulás útjára léphessenek."

Magnus Silfverberg, CEO, Bisnode

'' Mivel a Bisnode Európa egyik vezető adat- és elemzési szolgáltatója, nyilvánvaló felelősségünk van az ügyben. A digitális fenntarthatóság nem csak a fenntarthatóság elsődleges célkitűzése, hanem az üzleti tevékenységünk magja is, amely ma bebizonyosodott, hogy nagyobb értéket képvisel, mint valaha. Jelenleg az adatvédelem szerves része a termékfejlesztésünknek. A Bisnode hatalmas, új One Data Platformját nemcsak határokon átnyúló európai adatkészlettel, hanem a beépített GDPR-előírásoknak való metaadatokkal is tervezték meg, ami a rendszer az egész világon egyedülállóvá teszi. ”
 
 
A jelentés bemutatja a tavalyi év során öt területen vállalt kezdeményezéseket: digitális fenntarthatóság, sokszínűség és integráció, ökológiai lábnyom, fenntartható értéklánc és közösségi kezdeményezések.
 
 
 

Magatartási kódex
A Bisnode magatartási kódexét minden régióban és funkcióban frissítették és végrehajtották. Ezen túlmenően az év folyamán felülvizsgáltuk a különféle csoportpolitikákat, mint például a korrupcióellenes, a visszaélések bejelentése, az adatkezelési etika, a vállalatirányítás és a szexuális zaklatás elleni politikákat, és a közös dolgozói platformon keresztül az összes alkalmazott számára elérhetővé tettük. Hasonlóképpen fejlesztettük ki a Bisnode beszállítói magatartási kódexét 2019-ben, amely vonatkozik minden olyan partnerre, aki árukat és szolgáltatásokat szállít a Bisnode-nak, ideértve az alvállalkozókat is. Ez magába foglalja mindazt, amit a Bisnode elvár a szállítóitól: az emberi jogok tiszteletben tartása, biztonságos és egészséges munkahely, jó munkakörülményekkel.
 
Környezetvédelmi kezdeményezések
A Bisnode-nál ösztönzzük a környezetbarát kezdeményezéseket. Olyan kezdeményezéseket, amelyek magukban foglalják az irodákban a műanyag felhasználás csökkentését, a környezetbarát taxik használatát, az elektronikus számlázásra való áttérést és a papír, műanyag és informatikai hardverek újrahasznosítására való fokozott figyelmet. A Bisnode arra is ösztönzi az összes piacot, hogy megújuló energiaforrásokat használjon, feltéve, hogy az elérhető a helyi piacon. A napirenden egy szigorúbb utazási politika végrehajtása is szerepelt, amely felvázolja, hogy minden alkalmazottnak miként kell figyelembe vennie a környezetet üzleti utak megtervezésekor. A munkavállalókat továbbá arra ösztönzik, hogy online találkozókat szervezzenek, ha lehetséges.
 
A szabályok betartása
Mivel a GDPR 2018-ban lépett hatályba, a Bisnode fokozta erőfeszítéseit az információs kötelezettségekkel kapcsolatban, mint a megfelelés biztosítása érdekében.
 
A munkavállalók elégedettsége
Munkatársaink NPS (net promoter score) pontszáma jelentősen emelkedett a 2017-es -6-ról a 2018-ig +16-ra, majd 2019-ben a +20-ra, jelezve, hogy alkalmazottaink felelősséggel végzik munkájukat, valamint ügyfeleink ajánlják a Bisnode-ot mint munkahelyet. A nemek közötti egyenlőség fontos Bisnode számára, jelenleg a vállalat vezetőinek 30% -a nő. És 2019-ben szlovén kirendeltségünk megkapta a nemek közötti egyenlőség biztosításáról szóló igazolást(GEMA).
 

A fenntarthatósági jelentésről:

A fenntarthatóság stratégiai céljainak elérése érdekében az elmúlt évben a Bisnode aktívan összehasonlította működését az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival. A Bisnode jelentése a Global Reporting Initiative (GRI) a Fenntarthatósági Jelentés irányelveinek megfelelően készült. 2015 óta a Bisnode a világ legnagyobb fenntarthatósági kezdeményezésének, az ENSZ Global Compact-nak aláíró tagja.

 

A Bisnoderól:

Bisnode, Európa vezető adat és adatelemző szervezete, okos adatokkal egy tisztább, átláthatóbb jövőt épít. Több mint 2.100 lelkes munkavállaló Európa 19 országában azon dolgozik, hogy különféle adatelemzési módszerekkel előrejelezzék a vevői viselkedést, izgalmas elemzéseket készítsenek és innovatív megoldásokat találjanak tartósan meglévő problémákra.

 
 
A 2019-es fenntarthatósági jelentést, angol nyelven IDE KATTINTVA TÖLTHETI LE.