Fenntarthatósági jelentést publikált a Bisnode

06 márc. 2016

Megjelent a Bisnode Csoport legelső Fenntarthatósági Jelentése. A jelentés részletesen elemzi a Bisnode által 2016-ban tett lépéseket, melynek célja, hogy a Digitális Fenntarthatóság terén vezető szerepet töltsön be. A célkitűzés egy ambiciózus vállalás mind a globális fenntarthatóság melletti elköteleződésben, mind pedig a vállalat stratégiai felépítésében.

A Fenntarthatósági Jelentés felvázolja a Bisnode 2016-os működését, amely kétséget kizárólag egy mozgalmas év volt a vállalat számára. A Bisnode elsődleges fókusza a teljes cégcsoportot érintő új stratégia megvalósítása és a kitűzött tervek teljesítése volt, melynek részeként előre megtervezett kulcsfontosságú tevékenységek mentén erősítették meg a vállalati struktúrát annak érdekében, hogy földrajzi korlátokat átívelő, ügyfélközpontú, innovatív megoldásokat biztosítsanak Európa szerte.

“2016-ban egy határozott, felelősségtudatos vállalatirányításon dolgoztunk, amely képes támogatni az új fenntarthatósági stratégiánkat. Rengeteget dolgoztunk, számos izgalmas kihívással néztünk szembe, de mindenekfelett képesek voltuk új lehetőségeket megteremteni. A fenntarthatóság beépítése az üzleti menedzsment rendszerünkbe nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy támogatni tudjuk a hosszútávú üzleti fejlődésünket.”

Magnus Silfverberg Vezérigazgató Bisnode


Ahogy a jelentés is tartalmazza, a Bisnode aláírta az ENSZ Globális Megállapodását, melynek keretében az emberi jogok, az alapvető munkaügyi normák, a környezetvédelem és a korrupció ellenes küzdelem terén 10 alapelvnek kell megfelelnie a vállalkozásoknak. A megállapodás támogatása érdekében a Bisnode az ENSZ égisze alatt működő Globális Jelentéstételi Kezdeményezésben is részt vesz.

A 2016-os Fenttarthatósági Jelentés főbb pontjai:

  • új Csoport szintű Fenttarthatósági Manager került kiválasztásra
  • annak érdekében, hogy a vállalat a Digitális Fenntarthatóság vezetőjévé válhasson, kiemelt figyelmet szentel a legmagasabb szintű adatvédelmi, adatbiztonsági és adatintegritási irányelveknek
  • bevezetésre került egy Általános Adatvédelmi Szabályozó Program (GDPR), amely célja, hogy biztosítsa az adatbiztonsági és compliance irányelveknek való megfelelést

 

A szabálytalanságok bejelentésére egy cégcsoport szintű Whistleblower funkció került bevezetésre 2016-ban. A program keretében a munkavállalók anonimitás mellett jelenthetik be a korrupciógyanús eljárásokat.

 

A teljes Fenntarthatósági Jelentést angol nyelven itt érheti el.