Új generációs kockázatkezelési döntéstámogató megoldást tervez a Bisnode és a Provenir

02 márc. 2017

Az adatkezelés és -elemzés terén betöltött vezető pozíciójának biztosítása érdekében a Bisnode felvásárolta a Swan Insights vállalatot, és megerősítette big data elemző képességét. 

A Bisnode, a vezető európai adatfeldolgozó és -elemző vállalat a brüsszeli központú Swan Insights SA/NV cég felvásárlásával a Csoport nagy adatmennyiség elemzésére alkalmas kapacitását erősíti. A Swan Insights különböző díjakkal is elismert, fiatal innovatív cég, amely újgenerációs üzleti információs megoldásokat kínál Belgiumban, Luxemburgban, Németországban és az Egyesült Királyságban.

„A Swan Insights felvásárlásával a Bisnode a gyorsan fejlődő piac igényeinek megfelelő termékeket és megoldásokat fejleszthet a jövőben az adatfeldolgozásra irányuló tudományág legfejlettebb technológiáinak beépítésével. A Swan komoly szakértelemmel rendelkezik az üzleti előrejelző analitika, és az adatgyűjtés terén. A vállalat emellett egy olyan hatékony kutatás-fejlesztési kultúrát is kialakított, amelyben adatszakértők és üzletfejlesztők alkotják az innovációs folyamat központi hajtóerejét. A bővülés hozzájárul a Bisnode stratégiai átalakulásához, és még több értéket biztosít a cég helyi és globális ügyfelei számára” – mondja Marcus Hartmann, a Bisnode Csoport Big Data Analytics igazgatója.

A Swan Insights egy 2013-ban alapított, ma 13 főt foglalkoztató cég. Innovatív tevékenysége több ízben is elismerésben részesült, és különböző beruházások, valamint az innováció ösztönzése révén a kezdetektől fogva élvezi a brüsszeli régió támogatását.

"Elkötelezett célunk, hogy a legjobb üzleti okos adat, analitikai és kockázatkezelési megoldásokat biztosítsuk ügyfeleink számára"

Anders Borg Stratégiai vezető Bisnode

“A Bisnode és a Provenir együttműködése egy olyan stratégiai kezdeményezés, amely lehetővé teszi számunkra, hogy sokkal rugalmasabb és a jövőben akár tovább skálázható szolgáltatást hozzunk létre. Az általunk biztosított megoldások integrációjával lehetővé tesszük üzleti partnereink számára, hogy létrehozzanak, változtassanak és implementáljanak különböző adatforrásokat, vagy akár kockázati modelleket, csupán percek alatt. Véleményünk szerint eddig ez a legékesebb példája, hogyan igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy még kiemelkedőbb felhasználói élményt biztosítsunk az automatizált kockázatkezelési döntéstámogatás terén.”

A Provenir segítséget nyújt a felhasználói élmény fejlesztésében közreműködő innovatív üzleti folyamatok megvalósításában. A vállalat megoldása leegyszerűsíti a rendszerezett és rendszerezetlen adatok gyűjtését és bővítését, melynek eredményeként az információk valós idejű kockázati elemzéseket tesznek lehetővé.

“Nagyon örülünk a Bisnode-dal való együttműködésnek és teljes mértékben támogatjuk az ügyfeleknek nyújtandó szolgáltatásbővítő terveiket az automatizált kockázatkezelési döntéstámogatás és analitika terén” – Paul Thomas, a Provenir ügyvezető igazgatója.

“A Provenir döntéstámogató platformja mind az üzleti modell, mind az adat és a technológia oldaláról tekintve is univerzális, így kifejezetten megfelel a Bisnode célkitűzéseinek. Lelkesen várjuk a közös munkát, hogy egy kiváló szolgáltatást hozzunk létre a Bisnode ügyfélköre számára.”