ENERGIASZEKTOR ELEMZÉS

Ismerje meg Magyarország egyik meghatározó piacát
Kérjen ajánlatot
Energiaszektor elemzés

Komplex piaci körkép az energiaszektorról

Vállalati teljesítmény, gazdasági mutatók, nemzetközi családfák

Az Energiaszektor elemzés célja bemutatni és összehasonlítani a Magyarországon, a szabad villamosenergia-kereskedelmi versenypiacon aktívan részt vevő – a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kibocsátott teljes körű villamosenergia-kereskedelmi engedéllyel rendelkező – vállalatok teljesítményét, elemezni e cégek főbb gazdasági mutatóit, betekintést nyújtani nemzetközi családfáikba, hogy ezzel hozzájáruljon egy komplex piaci körkép kialakításához.

Az elemzés bemutatja a cégekkel szemben az elmúlt két évben indított negatív eljárásokat, megjelent sajtóhíreket, illetve a teljes céginformációs riportokon további elemzési lehetőségeket kínál.

Energiaszektor elemzés

Egyedi szempontrendszer, pontos eredmények

Az Energiaszektor elemzésben szereplő cégek alaplistája a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal weboldaláról származik.

Célunk volt, hogy a szűkebb elemzésben azon vállalatok szerepeljenek, akik aktív résztvevői a villamosenergia-kereskedelmi versenypiacnak, , illetve rendelkeznek a gazdasági teljesítmény megítéléséhez szükséges hivatalosan is közzétett teljes évi beszámolóval.

Fent említett szempontokat figyelembe véve – saját módszertanunk és a rendelkezésünkre álló, illetve a begyűjtött információk alapján – nem szerepelnek a szűkebb elemzésben a főként villamosenergia-termeléssel foglalkozó erőművek, valamint a nagyfogyasztók, akik csak – vagy főként – portfólió-optimalizálási célból értékesítenek villamosenergiát. Nem szerepelnek továbbá a csak egy meghatározott cégcsoportot – ingatlanbérlőket, kapcsolt vállalkozásokat – ellátó cégek sem. Kimaradtak továbbá azon cégek, melyek saját bevallásuk szerint nem folytatnak gazdasági tevékenységet, nem kereskednek villamosenergiával, illetve ezen tevékenységüket az idei évben már nem gyakorolják. A piaci kép megítélése miatt nem kerültek a szűkebb elemzésbe a kizárólag külföldi országba értékesítő cégek sem.

Az elemzés formátuma egy online felületen érhető el és onnan nyomtatható.

Érdekli a szolgáltatásunk?

termékek - kapcsolati felület

Kérjen ajánlatot vagy tudjon meg többet üzleti megoldásainkról

Telefonos elérhetőségünk