Kockázati monitoring

Kérjen ajánlatot
Cégfigyelés: kockázati monitoring

Kövesse nyomon a ügyfelei vagy beszállítói kockázatosságának alakulását

A csődfigyelési szolgáltatások használata elengedhetetlen a mai üzleti életben. Azonban ezek már csak akkor értesítenek, ha már tényleg baj van, és elindult a felszámolás vagy csődeljárás.

Kockázati monitoring (Portfolio Monitor) keretében a negatív eljárások mellett a kockázatossági mutatók (tőkeerő, hitelkeret, D&B Failure Score) változásáról is értesülhet.

A D&B Failure Score monitoring szolgáltatása már a „baj” előtt is figyelmeztet. Ha azt az értesítést kapja, hogy üzleti partnere kockázatossága nő, akkor még időben megteheti a szükséges lépéseket, például korlátozhatja a hitelkeretet, megkezdheti a beszedést, stb. Ha már elindult a csődeljárás vagy felszámolás, és csak akkor szeretné kintlévőségeit behajtani, akkor számos más hitelezővel kell sorban állnia és nagy eséllyel nem jut hozzá pénzéhez.

A D&B  Failure Score monitoring figyelmeztet arra, ha egy cég kockázatossági mutatója változott, illetve olyan monitoring szolgáltatást is igénybe vehet, ami akkor küld Önnek figyelmeztetést ha partnerének kockázatossága egy bizonyos szint fölé nő.

A Dun & Bradstreet céginformációs és cégminősítő szolgáltatásaiban lévő D&B Failure Score előrejelzi, hogy egy cég mekkora valószínűséggel válik fizetésképtelenné a következő egy évben, így használatával nemcsak a jelenre, hanem a jövőre vonatkozóan is kaphat iránymutatást.

Kérjen ajánlatot vagy tudjon meg többet üzleti megoldásainkról