Versenytárselemzés

Ismerje meg célpiacát
Kérjen ajánlatot
Versenytárs és iparágelemzés

Részletes elemzések versenytársakról

Kerüljön versenyelőnybe

A versenytárselemzések során a kiválasztott társaságot elsősorban a megrendelő által közvetlen versenytársaknak tartott cégekhez hasonlítjuk, másodsorban pedig a társaság iparági környezetében található cégekhez. A versenytárselemzés során a megjelölt cégek éves beszámolói alapján történik az általánosan alkalmazott vállalati mutatók számítása. 

Összehasonlításra kerülnek az egyes cégek mutatói egymással és az ágazati átlaggal. Az elemzésben megtalálhatók a legfontosabb likviditási, jövedelmezőségi, forgási- és adósságszolgálati mutatószámok csakúgy, mint az árbevétel felhasználásának összetétele és a mérlegsorok mérlegfőösszeghez viszonyított főbb arányai. Segítségével meghatározható egy adott szektorban a beszállítók köre, vagy feltérképezhető egy iparág helyzete ahol tevékenykedik, vagy ahová értékesíteni, terjeszkedni szeretne.

Versenytárs és iparágelemzés

Átfogó kép bármelyik piacról

Tárja fel a lehetőségeket és kockázatokat

A versenytárselemzés célja, hogy a pénzügyi adatok és kockázatossági mutatók alapján áttekintést nyújtson a kiválasztott cégek által meghatározott piacról, egymáshoz képest vizsgálja a cégek pénzügyi teljesítményét. Az elemzésben szereplő cégek által jellemzett piac méretét, fejlődését és a piaci részesedéseket vizsgálja.

Megvizsgálja a foglalkoztatottságot, illetve, hogy egy alkalmazottra mennyi árbevétel jutott. Az adózott eredmény meghatározza a cégek működésének sikerességét, a Net Worth elemzés pedig a cégek tőkeerejét jellemzi.

Az elemzés vizsgálja a kiválasztott cégek pénzügyi likviditását, eladósodottságát, forgássebességét, jövedelmezőségét, kockázatosságát. Bizonyos meghatározott szempontok szerint sorrendet állít fel az elemzésben szereplő cégek között.

Érdekli a szolgáltatásunk?

termékek - kapcsolati felület

Kérjen ajánlatot vagy tudjon meg többet üzleti megoldásainkról

Telefonos elérhetőségünk