10 márc. 2020

Magyarország az első, a női vezetők és tulajdonosok számának tekintetében

 

 

 
A nők befolyásának indexe - a Bisnode Index of Women Influence (BiWi) szerint Magyarország rendelkezik a legtöbb olyan vállalkozással, amelynek felsővezetői vagy tulajdonosi körében nők is vannak. A Bisnode egy olyan indexet hozott létre, amely egyértelműen és reálisan ábrázolja a nők által vezetett vállalkozások gazdasági befolyását a különböző európai országokban.
 
A nők részvétele mind a tulajdonjogi, mind az irányítási kérdésekben egyre fontosabbá válik, nem csak az egyes vállalkozások számára, hanem a gazdaság egészére is. A BiWi alapján 2020-ban Magyarország végzett az első helyen, 160-as indexxel, ezt követi Horvátország (142) és Svédország (131).
 

A legjobban szereplő országok:                                                                

1. Magyarország: 160
2. Horvátország: 142
3. Svédország: 131 

 

A Bisnode indexéről (BiWi):

A Bisnode Index of Women Influence elsősorban az összes vállalathoz viszonyított női vezetői részesedést, másodsorban a legnagyobb vállalatokban lévő női képviseletet vizsgálja. A nők átlagos befolyása az összes elemzett országban képviseli az alapértéket (100). Azokban az országokban, ahol a BiWi 100-nál nagyobb, a nők befolyása mutatkozik a hazai gazdaságban, összehasonlítva az összes ország átlagával.

 

 

 

Bisnode Womens Index 2020

Az alábbi gombra kattintva töltse le az elemzést