A napokban a KIRÁLY-TRADING-HUNGAY KFT. egyik tulajdonosával Eskenáziné Hidvégi Ágnessel beszélgettünk.

Kérem, pár szóban meséljen a cégükről; mivel foglalkoznak, mióta vannak jelen a magyar piacon?

1991 óta vagyunk jelen a piacon, lassan 25 éve. A kezdeti időszakban a társaság rendkívül széleskörű termékkínálattal rendelkezett. Elsősorban a bútor-és asztalosipar részére forgalmaztunk olyan bútoripari alapanyagokat, amelyek a magyar szakemberek számára újdonság varázsával hatottak. Nem a hagyományos forgácslapokat, hanem új, innovatív modern bútorlapokat, mint pl. MDF –lapok, 3-rétegű fenyő bió bútorlapok, furnérozott forgácslapok, csúszásmentes rétegelt lemezek, eredeti skót OSB - lapok. A bútoripari alapanyagok mellett, megjelentünk és évről-évre az ipari szakvásárokon be is mutattuk mind a fa- mind a fémipar számára szinte ismeretlen, professzionális fa- és fémipari szorítókat, lézer vonalzókat, fa- és fémipari megmunkáló gépeket. E mellett foglalkoztunk még exkluzív import bútorokkal, lámpákkal, króm polcrendszerekkel, beépíthető konyhai, funkcionális vasalatokkal, beépíthető és szabadon álló szemetesekkel. Nagyon sok olyan termékünk volt, amikkel szinte egyedülállók voltunk a magyar piacon.

Mind a szakembereknek, mind a lakosságnak el kellett magyaráznunk, szinte meg kellett tanítanunk az új innovatív eszközök működését, használhatóságát, költséghatékonyságát. Ebben az időszakban a cég neve KIRÁLY-TORMA-JUHÁSZ KFT volt. 1996-ban egy jelentős változás következett be a tulajdonosi összetételben és a cég életében. Igen kevesen múlt, hogy nem kellett a céget bezárni, megszüntetni. Több 10 milliós mínuszból sikerült a céget újragondolni, és újra talpra állítani. Ez működött is egészen 2007 év végéig, amikor is ismételten egy válaszút elé érkezett a Társaság. El kellett döntenünk, hogy a továbbiakban is vállaljuk-e ezt a hatalmas termékkörrel, de rendkívül minimális árrést termelő termékek forgalmazását, vagy leszűkítjük az általunk forgalmazott termékek körét a mérhető eredményt hozó termékek körére. Az utóbbi lehetőséget választottuk, mely ismételten egy jelentős változás volt a cég életében. A profilszűkítés mellett, természetesen a cég létszáma is csökkent. A forgalmazott termékek köre leszűkült azon kínálatra, melyek forgalmazása abszolút profitorientált és rentábilis a magyar piacon

A fő profil 3 termékkörre és 3 fő aktív munkaerőre szűkült. Elsősorban a fém- és járműipar részére forgalmazunk professzionális ipari szorítókat, gépépítő elemeket. Ezen kívül utólagos- és gyártáskori szigetelőanyagokat, melyek viszonylag innovatív termékek, mint pl. ajtó alatti automata küszöbök, melyek hang, hő és tűz gátló funkcióval ellátottak, valamint az irodabútor piac részére igen exkluzív süllyeszthető, elsősorban abszolút funkcionális asztali konnektorokat. Ezeket a terméket kizárólag importból szerezzük be. Elsősorban Németországból, Angliából, Franciaországból és Olaszországból. Vásárlóink köre pedig elsősorban a magyar nagyipar tevékenységét is jelentős mértékben meghatározó járműipari cégek és ezen cégeknek bedolgozó kisebb kaliberű fémipari vállalkozások.

Mire a legbüszkébb cége életében? Van-e olyan nagyobb üzleti siker vagy olyan esemény, amit szeretne velünk megosztani?

Arra vagyok a legbüszkébb, hogy amikor 1995-ben idekerültem a céghez, jelentős mértékben működtem közre a cég újraépítésében, talpra állításában, akkor még nem voltam tulajdonos, viszont a munkámmal vívtam ki a tulajdonosi pozíciómat. Társaságunknál a fő szempont mindig a korrekt és tisztességes minőségi munkavégzés volt. A rendkívül jól megválasztott termékek forgalmazásához elengedhetetlenül hozzátartozik cégünk szlogenjeként is használatos mondás, mely szerint a minőséget nem lehet elrendelni, arra mindannyian meggyőződésből kell, hogy törekedjünk! A sikerünk titka a kitartó, kis lépésekkel előrehaladó, minden esetben tisztességesen végzett, és díjazott munka.

"Minőséget nem lehet elrendelni, arra mindannyian meggyőződésből kell, hogy törekedjünk!"

Eskenáziné Hidvégi Ágnes

Van-e /volt-e a közelmúltban fontos változás a cég életében?

Nem igazán, de egy dolog biztonsággal kijelenhető. 1991, 1996, 2008 évek után bebizonyosodott, hogy jól átgondolt, profi módon megszervezett és működtetett ügyvitel és ügyrend, valamint kitartó, és rendkívül sok munka hozza csak meg, illetve biztosítja a fennmaradást és a kialakított, megteremtett egzisztenciát.

Hogyan különböztetné meg magát főbb konkurenseitől? Mit gondol, partnerei számára mi az Ön fő előnye a versenytársaival szemben? Miért éri meg jobban Önnel együtt dolgozni?

Túl azon, hogy nagyon profi jó minőségű termékeket forgalmazunk, megbízhatóak és rendkívül gyorsak vagyunk. A lehető legprofibb szolgáltatásokkal segítjük partnereink mindennapi problémáit megoldani. A lehető legprofibb módon szolgáljuk ki a partnereiket, egy olyan hosszú idő alatt megteremtett és kialakított üzleti kapcsolat az, amely hozza az új üzleteket, természetesen a régi vevőink megtartása mellett. Továbbá az általunk forgalmazott termékek mind minőségi áruk. A reklamációból nem lehet megélni, ezért ez is egy nagyon fontos eleme a cég imagének. Mindig is hosszú távra gondolkodtunk, mindent megalapoztunk, kidolgoztunk és biztosítottunk ahhoz, amelyek a költséghatékony működéshez szükségesek.

Minek köszönheti, hogy a magyar piacon, mint pénzügyileg megbízható cég van jelen? Mit gondol, mivel érdemelte ki ezt a minősítést?

Gyakorlatilag mindig odafigyelünk arra, hogy pontosan, határidőre egyenlítsük ki kötelezettségeinket, legyenek azok a kötelező adók, és járulékok, vagy a beszállítói számlák, vagy a dolgozói bérek. Szinte minden beszállítónk számláját skontóval fizettünk ki, ami az elmúlt években több millió forint plusz bevételt jelentett. Természetesen ez kizárólag azért lehetséges, mert a cég teljes mértékben stabil és megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkezik. Belföldi cégekkel is régi, jó üzleti kapcsolatokat ápolunk, az Ő számláikat is szinte minden esetben határidő előtt egyenlítjük ki.

Mit jelent az Ön számára a Bisnode tanúsítvány? Miért tartja fontosnak azt, hogy évről-évre kommunikálja a piacon pénzügyi stabilitását?

Ez egy olyan plusz, ami egy pozitív megítélést biztosít számunkra. Ez nem egy vett minősítés, ezt ki kell érdemelni! Ezt nem lehet csak úgy megkapni, hogy jelentkezem, hogy ilyet akarunk, mi a teendőnk? Korábban nem is volt konkrét tudomásunk arról, hogy ezt a minősítést magyarországi cégek is megkaphatják. Anno, amikor a Bisnode felhívta Társaságunkat, hogy megkaptuk az AA minősítést, sok partnerünk megkérdezte, hogy „Mennyibe került ez nektek, mit tettek ezért?” Kissé meglepődtem, de egyértelmű válasszal éltem feléjük, ezt ki kell érdemelni. Ezért nagyon, nagyon sokat kell dolgozni, hossz-hosszú éveken keresztül, kitartóan és tisztességesen.

Az Ön cége azon kevés cég közé tartozik, amelyek már harmadik éve tartósan jogosultak erre a kiemelkedő minősítésre. Tesznek-e azért és ha igen, akkor mit, hogy ezt a kiemelkedő státuszt hosszú távon fenn tudják tartani?

Nap, mint nap teszünk érte, hogy a stabilitás és a megszerzett státusz fennmaradjon, de tevékenységünket továbbra is a megszokott, korrekt, tisztességes munkavégzés jellemzi. Mindent leellenőrzünk akár többször is, hiába csináljuk évtizedek óta, és akár rutinmunka lehetne a napi munkavégzés, de ha jól akarjuk csinálni, akkor önmagunkat is ellenőriznünk kell, és minden naphoz úgy kell hozzáállnunk, hogy önmagunkért csináljuk. Talán van még egy nagyon fontos dolog, úgy gondolom a munka szeretete az, ami még nagyon meghatározó tény!

Van-e olyan partnere, aki szintén rendelkezik Bisnode tanúsítvánnyal? Amikor potenciális üzletfelek között válogat, milyen szempontokat vesz figyelembe? Fontos számára hogy partnereinél is lássa a tanúsítványt?

Igen, például Győrben a Gimex-Hidraulika Kft. Fontos, hogy lássam a partnereknél a Bisnode Tanúsítványt, hiszen egy potenciális új partnernél is minden esetben leellenőrzöm a céget, de ha azt látom, hogy rendelkezik Bisnode tanúsítvánnyal, akkor az egy biztonságérzetet vált ki belőlünk is, és további kontrolálás nem válik szükségessé. Egyéb esetekben, első vásárlásuk esetén mindig megadom a bizalmat mindenkinek, de ezt csak egyszer lehet eljátszani. Mi mindenkivel korrektül, tisztességesen járunk el és hasonló korrektséget várunk el valamennyi üzleti partnerünktől is.

Cégével jelen van a nemzetközi piacon? Mely országokkal áll üzleti kapcsolatban? Nemzetközi viszonylatban fel tudta már használni a tanúsítványt?

Eladásilag csak magyar piacon. A forgalmazott termékeink szinte 100 %-ban importból származnak. Elsősorban Németországgal állunk kapcsolatban, emellett Angliából, illetve Franciaországból és egy minimális viszonylatban Olaszországból hozzuk be az általunk forgalmazott termékeket. Amikor először megkaptuk a minősítést, elküldtük az összes beszállítónknak külföldre, akik gratuláltak hozzá, emellett visszaigazolták, hogy igen, nem alaptalanul érdemeltük ki!

Mi a tanúsítványhoz köthető legpozitívabb élménye? Megosztana velünk egy történetet, amely a Bisnode tanúsítványhoz köthető?

Leginkább az, amit korábban elmondtam, hogy a beszállítók már korábban is tudták mennyire stabilak vagyunk, mégis örültek egy objektív minősítésnek, és gratuláltak hozzá!

Hol használta fel a tanúsítvány nyújtotta előnyöket az elmúlt 3 évben?

Weboldalunkon és összes e-mailes levelezésünkben ott van a AAA logó (az ISO tanúsítás mellett). Az irodában pedig az ajtóval szemben, jól látható helyre van kiakasztva.

Végül, de nem utolsóként szeretnénk a céggel kapcsolatos jövőbeli terveiről érdeklődni, amennyiben ebbe enged belelátást: milyen tervei vannak a jövőre nézve? Külföldi terjeszkedés, tevékenység bővítése, stabilitás megőrzése?

Nem tervezünk terjeszkedni, de szeretnénk hosszútávon fenntartani a már kivívott, megszerzett üzleti pozíciónkat. Arra fókuszálunk leginkább, hogy biztos megélhetést tudjunk biztosítani még hosszú éveken keresztül, a vállalkozás sikerében közreműködő valamennyi érdekelt számára. A stabilitás megőrzése az elsődleges célunk.

Európa legelterjedtebb cégminősítése

Európa legelterjedtebb cégminősítése

Alapozza meg a hosszútávú bizalmat üzleti kapcsolataiban a Bisnode Tanúsítvány segítségével

  • Mutassa meg vállalkozása pénzügyi stabilitását, megbízhatóságát és alacsony kockázatosságát
  • Tartozzon Magyarország elit cégeinek 9,82%-ba, akik jogosultak a Bisnode Tanúsítványra
Tovább a Tanúsítványra

Értesüljön a legfrissebb gazdasági és üzleti hírekről