Minden partnerében maximálisan megbízik? Szűrje ki a megbízhatatlan cégeket!

A koronavírus miatt kialakult helyzetben, különösen fontos, hogy az átlagosnál alaposabban megvizsgáljunk már meglévő, de méginkább új partnereinket.

Amikor megállapodást köt egy új ügyféllel, vagy partnerek után kutat az új ügyfélszerzés reményében elengedhetetlen, hogy felismerje az árulkodó jeleket, amelyek óvatosságra intenek. Egyszerű és gyors utánajárással könnyen csökkentheti jövőbeli hitelkockázatait. A körültekintő és óvatos működés a jelenlegi gazdasági helyzetben most mindennél fontosabbá vált. Kulcsfontosságú, hogy ellenőrizzen minden céget, amellyel kapcsolatban van, hiszen az elmúlt időszakban számtalan esetben fordult elő, hogy pár nap leforgása alatt változott egy vállalkozás fizetési képessége, tulajdonosi szerkeszete.

Először is, fontos, hogy meggyőződjön arról, hogy potenciális partnercége rendelkezik bejelentett székhellyel, hiszen egy működő vállalkozásnak minden esetben kell, hogy legyen legalább egy postacíme és egy kijelölt székhelye. Minden esetben kétségre adhat okot, ha egy cégnek van postacíme de nincs bejegyzett székhelye. Az ilyen vállalkozásokat érdemes duplán ellenőrizni.

Intő jelek, amikre érdemes odafigyelni

Az alábbi listában megtalálja azokat az intő jeleket, amelyeket mindenképpen ellenőrizzen le, mielőtt új partneri szerződést ír alá.

  • Székhely és telephely adatok
  • Fizetési képesség
  • Későn leadott éves beszámolók
  • Negatív trendek
  • Tulajdonosi szerkezet
  • Tulajdonosok, igazgatósági tagok, akik több csődbe ment cégben érdekeltek voltak
  • Tulajdonosok személyét érintő változások
  • Újonnan alapított társaság vagy nemrégiben átvett társaság
  • Hiányzó vagy rejtett telefonszámok


D&B Webshop

D&B Webshop

Külföldi és belföldi céginformációk és cégminősítések egyszerűen Webshopunkban

Ellenőrizze ügyfeleit és potenciális partnereit, hozzon adatokon alapuló, magabiztos és kockázatmentes döntéseket cége érdekében.

Letölthető eseti cégriportok:

Ha csak egy vállalkozás - legyen szó külföldi, akár belföldi szervezetről- kockázatosságát, pénzügyi helyzetét vagy hitelképességét szeretné megvizsgálni, akkor válassza a letölthető eseti cégriportokat. 

Online céginformációs rendszer:

Amennyiben egyszerre több cégelemzésre is szüksége van, válassza a hosszabb távú megoldást és vásároljon D&B Credit Reporter előfizetést.

Irány a Webshop